Persbericht 21 oktober 2009

betreft: totaalevenement met kunst, spel, filosofie en wetenschap
datum: zaterdag 14 tot en met zondag 29 november
opening: zaterdag 14 november 20:00 uur
openingstijden: woensdag t/m zondag 12:00 – 18:00
toegang: gratis
locatie: Electron
belcrumweg 19, Breda

SPIEGELHOL 2009
Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 november zal in het gebouw van Electron het project SPIEGELHOL 2009 plaatsvinden. Een totaalevenement voor volwassenen en kinderen waarin kunst, spel, filosofie en wetenschap elkaar vinden en wederzijds beïnvloeden.
Na het succesvolle eerste jaar presenteert het spiegelhol zich deze keer met het thema: IDENTITEIT.

Opening 14 november 20:00 uur
Vanaf 20:00 uur zie je wat kunstenaars, theatermakers, filosofen, wetenschappers, fotografen rond het thema IDENTITEIT maken: objecten, foto´s, lezingen of andere uitingsvormen speciaal voor deze expositie. Een uitgebreid programma aan activiteiten is tijdens IDENTITEIT te bezoeken.

Het thema van 2009 is Identiteit. Of je nu wilt of niet, iedereen is met identiteit bezig. Soms onbewust, soms bewust. Staan we er nog wel bij stil, dat we, als we in de spiegel kijken, dat we onszelf zien? Dat ik het ben die naar een mij kijkt? Ben ik op deze manier wel mezelf en ben ik nog dezelfde? Of wil ik mezelf anders zien en anders zijn? Kan ik mezelf veranderen; wat verandert er vanzelf in mij? Hoe kijk ik naar mezelf?

Het Spiegelhol is een nog te bouwen installatie en wordt een cadeau aan de stad Breda en haar bevolking. Het Spiegelhol is een afgesloten, minimaal menshoge, holvormige ruimte, waarvan de binnenwand een glad spiegelend oppervlak heeft. Zoiets als een heel grote voetbal, waar je in kunt stappen en waarvan de binnenkant een grote volledig ronde spiegel is. Het is een installatie waarin je je aan alle kanten tegelijk kunt spiegelen, waarin je volledig kunt reflecteren, het filosoferen aan den lijve zult ervaren. Maar Spiegelhol is meer dan alleen die installatie: Spiegelhol is ook een abstractie, de naam van een idee. Dat idee omvat een project waarin beeldende kunst, wetenschap en filosofie aan elkaar verbonden en met elkaar vervlochten worden.

Bezoek de expositie in Electron van 14 tot 29 november. Open woensdag tot en met zondag van 12 tot 18 uur. U wordt door verschillende uitingen uitgedaagd om identiteit te ervaren of te onderzoeken.

Voor meer informatie: Pieter Vastbinder
telefoon: 076-5217372